Pacienți cu COVID-19, tratați pe holurile spitalelor. Nu mai sunt locuri la ATI!

Foto: Facebook Constantin Vasile Ifteme

Mai multe imagini surprinse în Institutul Matei Balș din Capitală, cu pacienți care primesc oxigen pe holurile spitalelor, au apărut pe rețelele de socializare.

La spitalul bucureștean, dar și în alte unități de profil din țară, situația este critică, paturile de Terapie Intensivă fiind ocupate în totalitate.

”Vedem o realitate a acestor zile. Și situația nu este numai la «Matei Balș». Este clar că numărul de locuri pe care îl avem nu este suficient. Pacienții trebuie să fie ajutați și, până îi transferăm sau până găsim loc în saloane, ei rămân în Camera de Gardă”, a declarat doctorul infecționist Adrian Marinescu la Digi24.

Medicii au decis să îi trateze pe bolnavi chiar și în aceste condiții grele, paturile fiind așezate pe culoar.

”Cam așa arată holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja”, a scris Constantin Vasile Ifteme, care a postat mai multe imagini pe Facebook.

Bucureștiul este centrul epidemiei de coronavirus din România, iar specialiștii avertizează că orice în zi în care se înregistrează peste o mie de noi cazuri de îmbolnăvire în Capitală se produc astfel de blocaje ale spitalelor.