Oscar Pistorius iese din închisoare. A stat doar zece luni după gratii pentru că și-a împușcat iubita

Oscar Pistorius (wikipedia.org)
Oscar Pistorius (wikipedia.org)

Oscar Pistorius, atletul sud-african, un superstar în lumea jocurilor paralimpice, a fost condamnat la cinci ani de închisoare în 2014 pentru uciderea din culpă a prietenei sale, Reeva Steenkamp.

În 21 august, când va împlini zece luni petrecute după gratii, Oscar Pistorius va fi liber. Părinții victimei spun că ”nu este nici pe departe suficient pentru faptul că a luat o viață”.

În prezent, statul a făcut apel la decizia de achitare la acuzațiile de crimă, iar un nou termen în proces va avea loc în noiembrie.

Potrivit legii sud-africane, Pistorius are dreptul să fie eliberat condiționat după ce și-a ispășit a șasea parte din pedeapsă. Pistorius va sta în arest la domiciliu pe timpul procesului.

Cazul este unul foarte discutat în Africa de Sud, unde întreg sistemul legislativ eeste prins într-o dezbatere națională.

Oscar Pistorius, căruia i-au fost amputate picioarele la scurt timp după naștere, a devenit una dintre cele mai cunoscute figuri sportive din lume, fiind un superstar în Africa de Sud.

La Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, a devenit primul atlet fără picioare care concurează cot la cot cu sportivi fără defecte fizice.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru muncitori necalificați
Locuri de muncă în străinătate. Cazarea și masa, asigurate
Telefoane mobile ieftine, pentru părinți și bunici