Organizarea garderobei – 5 sfaturi practice

De multe ori ți se pare că porți numai câteva haine sau că nu găsești un anumit obiect vestimentar, atunci când ai nevoie de el? Dacă da, înseamnă că trebuie să-ți reorganizezi garderoba. Este un lucru foarte util care te poate ajuta să salvezi mult timp, dar și să ajungi la haine de care ai uitat demult. Iată câteva sfaturi pe care, dacă le aplici, vei avea un dressing pus la punct.

Alege dulapuri suficient de mari 

Dimensiunea dulapurilor este cea mai importantă, când vine vorba despre organizarea garderobei. Dacă ai foarte multe haine, poșete sau pantofi, optează pentru dulapuri spațioase, compartimentate, care să te ajute să aranjezi lucrurile din garderobă pe categorii. Asigură-te că dulapurile dispun de rafturi, pentru a separa hainele pe sezoane sau, dacă ești o persoană care acordă atenție deosebită la detalii, chiar pe culori și materiale. Cu cât ai o ordine mai bine pusă la punct, cu atât îți va fi mai ușor să găsești ceea ce ai nevoie. În momentul în care garderoba este foarte organizată, vei găsi și haine de care ai uitat și pe care nu le-ai mai purtat de mult timp. Fie că alegi piese moderne sau pe cele cu tentă vintage, vei descoperi că există dulapuri pentru haine la prețuri avantajoase, în funcție de necesitățile pe care le ai.  

Separă garderoba pe categorii 

Hainele pentru sezonul cald și cele specifice sezonului rece nu trebuie să fie amestecate pe aceleași rafturi. Acestea trebuie să fie foarte bine separate, astfel încât să nu ai lângă gecile de iarnă rochile de vară. Dacă spațiul îți dă această posibilitate, poți să ai chiar și dulapuri diferite, pentru a fi cât mai organizat. În caz contrar, poziționează hainele groase în spatele dulapului în timpul verii și viceversa.

Pentru a organiza hainele, ai nevoie de multe umerașe

Fie că preferi umerașele din lemn sau pe cele din plastic, alege un model și cumpără suficiente, în funcție de câte haine ai. De obicei, pe umerașe se pun hainele de gală și gecile, însă, multă lume le folosește și pentru tricouri, bluze și pantaloni, ca să nu se șifoneze. Poți pune cât mai multe haine pe umerașe sau poți să împăturești pe rafturi mare parte din ele. În funcție de această opțiune, cumpără umerașele necesare deoarece garderoba va fi mult mai organizată cu ajutorul acestora.

Păstrează accesoriile în cutii de depozitare

Accesoriile, poșetele mari și încălțările nu trebuie să fie la vedere sau aruncate printre haine. Pentru a evita această dezordine, alege cutiile pentru depozitare. În funcție de câte lucruri care nu pot fi puse pe rafturi sau pe umerașe ai, cumpără cutii și scapă de tot ce e în plus în garderobă. Aranjează hainele pe culori sau pe texturi, pentru o garderobă perfect organizată

Depozitează hainele în funcție de grosime și culoare

Dacă ești genul de persoană care pune mare preț pe detalii, poți să treci la o următoare etapă: să așezi hainele în funcție de grosime, dar și de culoare. Îți va fi mult mai ușor, atunci când ești în căutarea unui anumit articol de îmbrăcăminte pentru că vei afla imediat cel puțin zona în care se află acesta. În plus, garderoba ta va arăta impecabil fără prea mare efort.

Hainele te reprezintă și sunt o parte din personalitatea ta. Organizarea acestora te va ajuta să economisești timp, dar și să ai o senzație de bine, atunci când deschizi dulapul. O garderobă organizată este una în care găsești toate lucrurile foarte repede și niciodată nu trebuie să pierzi timp căutând prin mai neașteptate locuri din casă. 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.