Orban: „Voi cere PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber”

orban weber
Foto: gov.ro / youtube.com

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, 19 iunie, că le va cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, după ce Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională a României legea care prevede impozitarea pensiilor speciale.

„Avocatul Poporului nu mai este demult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei și au pus în pericol sănătatea celorlalți prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD-ului, avocatul PSD-ului, și acuma se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari. Atenție! Cei cu pensii de peste 7.000. Aici nu e vorba de toți cei care s-au pensionat, indiferent că este vorba de militar, de polițist, jandarm. Ei, de regulă, au pensii de 3.500, 4.000, 4.500 – cei care au lucrat în operativ, fără să fie în vârfurile de conducere ale diferitelor sisteme publice”, a declarat Orban astăzi, în timpul unei conferințe de presă ținute pe șantierul viitorului amplasament al Aeroportului international Brașov-Ghimbav

„Deci se arată a fi apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislația pensiilor, au profitat de orice portiță și și-au umflat pensiile cu pompa. Asta este Renate Weber. Avocatul acestor oameni. Îmi pare rău că Avocatul Poporului se comportă în acest fel”, a mai spus premierul Orban.

El a adăugat: „Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a demite Avocatul Poporului, de a o demite pe Renate Weber – care nu se comportă ca Avocat al Poporului, pentru a numi în sfârșit un Avocat al Poporului care într-adevăr să acționeze în conformitate cu Constituția și în interesul cetățenilor români”.

Renate Weber a anunțat că a atacat la Curtea Constituțională a României legea care impozitează pensiile speciale pe motiv că este discriminatorie și impune o dublă impozitare a acestor venituri.