Orban spune că i-a învins pe „birocrații de la Bruxelles”, pe Soros și Zelensky

Viktor Orban speră să prindă încă un mandat de premier al Ungariei
Viktor Orban speră să prindă încă un mandat de premier al Ungariei

Fidesz, partidul premierului Viktor Orban a câștigat din nou alegerile în Ungaria. După numărarea a peste 95% din voturi, Fidesz și aliatul său creștin-democrat KDNP vor avea 135 de reprezentanți în parlament.

Opoziția unită, condusă de Peter Marki-Zay, va avea 56 de parlamentari, iar Patria Noastră, un partid extremist nou, a primit șapte mandate.

La urne au fost 69,47% dintre alegători. „Această victorie este una de ținut minte, poate chiar pentru tot restul vieții noastre, pentru că am avut cea mai mare (gamă de adversari de) depășit. Stânga de acasă, stânga internațională, birocrații de la Bruxelles, banii imperiului Soros, presa internațională și chiar și președintele ucrainean în cele din urmă”, a spus Orban în râsetele mulțimii, cu o referire la criticile primite de la Volodimir Zelenski.

Reacția UDMR

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a felicitat luni partidul Fidesz pentru victoria confortabilă din Ungaria, unde formațiunea condusă de premierul în funcție Viktor Orban a câștigat o majoritate de două treimi.

”Un lucru e sigur – interesele maghiarilor din România vor fi importante pentru guvernul Ungariei în următorii patru ani”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook. El le-a mulțumit cetățenilor maghiari din România care au votat la alegerile parlamentare de duminică.

UDMR a fost aliat al Fidesz în alegeri, făcând campanie constantă pentru partidul lui Viktor Orban. Liderii UDMR l-au boicotat pe candidatul opoziției unite, Peter Marki-Zay, când acesta a avut o acțiune electorală în Transilvania.