Orban și Iohannis au decis organizarea de alegeri anticipate

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, 10 ianuarie, la finalul discuțiilor cu președintele Klaus Iohannis, că au decis organizarea alegerilor anticipate.

Ludovic Orban a declarat că alegerile anticipate reprezintă cea mai bună soluție pentru România pentru că în acest moment Parlamentul este dominat de PSD.

El a mai spus că nu există însă o siguranță 100% că vom avea alegeri anticipate.

Pentru a începe procedura pentru alegerile anticipate, actualul Guvern trebuie să plece, fie prin demisia lui Ludovic Orban, fie prin căderea Guvernului printr-o moțiune de cenzură depusă cel mai probabil de PSD.

Odată ce actualul Guvern a plecat, pentru a avea alegeri anticipate este nevoie ca propunerea de premier venită din partea lui Klaus Iohannis să fie respinsă de Parlament de 2 ori.

Întrebat de reporteri dacă parlamentarii PSD ar face așa ceva, Ludovic Orban a replicat: „Ar vota ei un guvern PNL? Păi nu ar râde toată țara de ei?”.

Premierul a vorbit și despre alegerea primarilor în două tururi.

„PNL este cel mai mare susținător al alegerilor primarilor în 2 tururi. Vom vedea dacă este posibil să deblocăm proiectul (din Parlament – n.r.)”, a declarat Orban.

El a mai spus că obiectivul PNL este să le ofere cetățenilor posibilitatea să își aleagă primarii cu 50%+1 din voturile exprimate pentru ca edilii să aibă legitimitate.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.