Orban: Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, 3 iulie, că sistemul educațional trebuie să fie pregătit pentru orice situație, inclusiv pentru reluarea cursurilor online în această toamnă, dacă evoluția pandemiei nu va fi una favorabilă la noi în țară.

„Nu știm care va fi evoluția epidemiei, trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Atât din punct de vedere al infrastructurii, al logisticii, noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație. Noi trebuie să ne asigurăm că profesorii, învățătorii, au capacitatea de a transmite informații în orice fel de condiții”, a declarat Ludovic Orban.

„Trebuie să pregătim cu mare migală și atenție începutul anului școlar și să fim pregătiți pentru orice situație și am încredere în capacitatea dascălilor români de a se adapta la orice situație, de a rămâne aproape de copiii lor, chiar dacă nu toți vor fi în clase, chiar dacă de multe ori legătura va fi o legătură care va fi prin fibră optică și prin intermediul ecranului de calculator”, a mai spus premierul.

În ultimele săptămâni, numărul zilnic de noi cazuri de coronavirus a început să crească destul de mult. Dacă spre finalul stării de urgență, când erau aplicate măsuri drastice de izolare și de carantină, numărul zilnic de noi cazuri ajunsese la puțin este 100, acum el a ajuns aproape la valorile din martie și din aprilie, adică la 450-500.

Până vineri, 3 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 12.371 de noi teste și au fost înregistrate 420 de noi cazuri de coronavirus. Prin urmare, 3,39% dintre cei testați au fost depistați pozitiv.

Joi, 2 iulie, au fost anunțate 450 de noi cazuri de coronavirus, iar procentul a fost de 3,59% dintre cei testați.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.