Orban: PSD vrea duel cu AUR în turul al doilea al alegerilor prezidențiale

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Fostul premier Ludovic Orban, președintele formațiunii politice Forța Dreptei, spune că PSD dorește la prezidențiale, în turul doi, să se confrunte un candidat social-democrat cu unul de la AUR, pentru că nu ar avea șanse cu un „candidat decent de centru-dreapta”.

„Bătălia la alegerile prezidenţiale o să fie foarte dură, între trei poli: PSD, care fie se aliază cu PNL, fie (candidează -n.r.) PSD ca PSD. Eu estimez în continuare o posibilă candidatură comună PSD-PNL la alegerile parlamentare şi prezidenţiale.

O să mai ai o coaliţie de centru-dreapta, care se va bate să intre în turul doi. Şi o să ai şi candidatul extremist pe care şi-l doresc pesediştii şi o să facă tot ce este posibil ca să-l urce în turul doi, pentru că ei ştiu foarte clar că dacă intră în turul doi cu un candidat decent de centru-dreapta şansele lor de a câştiga alegerile prezidenţiale sunt foarte mici”, a declarat Ludovic Orban în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV.

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban susţine că a avut mai multe întâlniri cu liderii USR şi PMP, Cătălin Drulă şi Eugen Tomac, pentru a negocia o coaliţie de centru-dreapta în perspectiva alegerilor de anul viitor.

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, de ce nu apare în poză alături de Cătălin Drulă şi Eugen Tomac, care au dat startul coagulării dreptei împotriva coaliţiei PSD-PNL.

„Startul unei coagulări a dreptei a fost dat mai de mult. Am avut mai multe întâlniri (cu Cătălin Drulă şi cu Eugen Tomac – n.r.). Orice discuţie pentru coagularea unui pol de centru-dreapta care să poată să creeze o alternativă competitivă, serioasă la actuala putere este binevenită şi nu poate decât să mă bucure. În mod evident, eu sunt susţinătorul unei coaliţii de centru-dreapta, care să aibă la bază valorile liberal-conservatoare şi care să dea cu adevărat o speranţă oamenilor dezamăgiţi, supăraţi, care nu mai cred în şansa unei schimbări în bine, să poată să retrezească speranţa pentru partea din societate care este profund nemulţumită faţă de modul în care este guvernată România”, a declarat Ludovic Orban la Prima TV.

Fostul premier susţine că nu a existat o dispută între el şi Cătălin Drulă legată de o viitoare împărţire a funcţiilor.

„N-am avut nicio discuţie legată de funcţii. Absolut nicio discuţie. Am avut discuţii legate de situaţia politică şi de faptul că este absolut necesare o asemenea coalizare”, a spus Orban.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.