Orban o apără pe chelnerița de la Apele Române: A fost prezentată în mod deformat, a terminat o facultate

FOTO: Recorder.ro
FOTO: Recorder.ro

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat despre chelnerița angajată ca inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad că a absolvit o facultate și ca studentă a lucrat ca să se poată întreține.

Întrebat sâmbătă de către jurnalişti ce informaţii mai are despre directorul Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi, care se recomandă subordonaţilor ca „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”, preşedintele PNL, Ludovic Orban susţine că aşteaptă rezultatele anchetelor deschise în acea instituţie. El afirmă că fosta chelneriţă angajată la ABA Prut-Bârlad are facultate.

„În ceea ce mă priveşte pe mine, eu am fost extrem de exigent în selectarea oamenilor pe care i-am susţinut în funcţii publice. Evident că posibilitatea mea de influenţare a numirii este la nivel naţional, că eu conduc partidul la nivel naţional, nu pot să ştiu în fiecare localitate ce se întâmplă.

Pe de altă parte, PNL are oameni foarte valoroşi, are oameni de calitate, oameni peste nivelul mediu al celorlalţi reprezentanţi ai formaţiunilor politice. Avem primari, avem consilieri locali, consilieri judeţeni, avem prefecţi, subprefecţi, secretari de stat, preşedinţi de agenţii, miniştri, oameni cunoscuţi, oameni care au la bază o carieră în spate, profesionalism cert, experienţă, integritate. Astea au fost criteriile pe care m-am bazat.

Faptul că mai apare în câte un colţ de ţară câte o numire care este prezentată într-un mod deformat – aicea daţi-mi voie să vă spun: persoana care este prezentată ca şi chelneriţa de la Apele Române de fapt a terminat o facultate. În facultate a trebuit să muncească. În Statele Unite jumătate din studenţi muncesc, ca să poată să se întreţină pe perioada studiilor. Şi la noi sunt oameni din familii mai sărace care nu au posibilitatea părinţii lor să îi ţină la studii şi care trebuie să muncească. Că se duc chelneri sau se duc în altă activitate pentru a putea să obţină veniturile necesare pentru susţinerea studiilor, eu zic că este de lăudat, nu este de condamnat”, a afirmat Ludovic Orban sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Deva.

O fostă chelneriţă la un bar din Iaşi a fost angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut – Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea inundaţiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu, a dezvăluit la începtul lunii februarie recorder.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.