Orban: Mâine discutăm despre redeschiderea restaurantelor și teatrelor

ludovic orban
Foto: Captură Facebook

Premierul Ludovic Orban a anunțat că miercuri se va discuta în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență despre posibilitatea redeschiderii restaurantelor, cinematografelor și teatrelor. De asemenea, pe ordinea de zi se va regăsi și ordinul comun privind regulile de protecție sanitară pe timpul campaniei electorale.

„Deja a fost o discuţie la nivelul specialiştilor, există o propunere formulată. În cursul zilei de mâine vom avea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în care vom dezbate mai multe subiecte: completarea hotărârii de Guvern privind starea de alertă pentru a introduce anumite reguli de desfăşurare a campaniei şi baza pentru ordinul comun al Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente cu regulile sanitare de desfăşurare a campaniei şi de desfăşurare a zilei votului.

De asemenea, vom avea în discuţie această propunere de reluare a activităţii în anumite spaţii închise, este vorba de reluarea unor activităţi culturale, teatre, cinematografe, de asemenea reluarea activităţii în unităţi de servire a mesei din spaţii închise, să le spunem restaurante din spaţii închise”, a precizat Ludovic Orban, marţi, la Găeşti, în judeţul Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Premierul a mai spus că în ceea ce privește restaurantele, cinematografele și teatrele, „există o propunere să nu se deschidă peste tot, să nu se deschidă unde este un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile”.

„Mâine, vom avea o întâlnire la ora 15,00 şi cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, care a fost solicitată de cele 4 organizaţii profesionale din domeniu. Vom ţine cont şi de punctul lor de vedere, astfel încât să luăm o decizie care, pe de-o parte, să permită reluarea unor activităţi importante din viaţa culturală, reluarea activităţilor economice în spaţii închise de tip restaurant, dar, pe de altă parte, să şi reducem la maxim riscul de răspândire a virusului”, a mai adăugat Orban.

Acesta a mai spus și că autoritățile nu au în intenție să modifice programul de funcționare a sălilor de jocuri de noroc.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.