Orban: Cineva a aruncat în aer coaliția, partidul a fost aruncat în groapa cu iresponsabilitate

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ludovic Orban spune că, de câteva zile, „cineva” a dat cu piciorul la toată munca de până acum, a distrus unitatea în PNL și a „aruncat în aer coaliția”.

„De câteva zile, cineva a dat cu piciorul la toată munca noastră și mi se rupe inima când văd cum, în câteva săptămâni, a fost distrusă unitatea PNL și a fost aruncată în aer coaliția. Va trebui să ne mobilizăm și să câștigăm în 25 septembrie, pentru că nu există altă soluție, suntem condamnați să câștigăm.

Doar noi putem, împreună cu cei care vor veni la Congres, să scoatem partidul din groapa în care a fost aruncat cu iresponsabilitate și să refacem șansa la o guvernare normală pentru România, care să dea românilor ceea ce merită fiecare, o guvernare performantă”, scrie Ludovic Orban.

Duminică, aflat la Brașov, președintele PNL, Ludovic Orban, a dezvăluit că avut o înţelegere cu Florin Cîţu, dar acesta a încălcat-o și a decis să devină contracandidatul său la şefia partidului. Conform înțelegerii, Ludovic Orban ar fi urmat să rămână liderul PNL, iar Florin Cîțu premier și apoi guvernator al BNR, la încheierea mandatului lui Mugur Isărescu.

În opinia liderului liberal, înțelegerea a fost încălcată, iar Florin Cîțu a decis să-i fie contracandidat la șefia partidului, pentru că „un personaj foarte important din România” a decis că „trebuie să decreteze ca Orban să nu mai fie președinte PNL”.