De ce au fost interzise selfie-urile într-unul dintre cele mai populate orașe din lume

Stick pentru selfie Foto:www.getdatgadget.com

După ce s-au confruntat cu o creștere a numărului de decese din cauza unor accidente survenite în timp ce cetățenii își făceau singuri fotografii, autoritățile locale din metropola indiană Mumbai a interzis selfie-urile în 16 zone ale orașului.

India este în plină febră a selfie-urilor. Chiar și premierul Narendra Modi postează online fotografii pe care le face alături de alți înalți demnitari.

Indienii sunt într-o continuă cursă pentru a face cel mai interesant selfie, iar acest fapt are și consecințe tragice. În această țară au murit cei mai mulți oameni în timp ce își făceau fotografii (19 din cele 49 de decese înregistrate pe plan mondial începând cu 2014), scrie The Independent.

India este una dintre cele mai importante piețe emergente în ceea ce privește vânzările de telefoane mobile inteligente, iar autoritățile din Mumbai au decis să interzică selfie-urile. Aceste fotografii nu vor mai putea fi făcute în 16 zone din oraș, considerate prea periculoase.

La începutul lunii februarie, un tânăr de 18 ani și-a pierdut echilibrul în timp ce își făcea o fotografie în apropierea unui baraj de lângă orașul Nashik. Tânărul și un coleg care a sărit să îl salveze s-au înnecat.

O altă tânără a murit în condiții similare, în urmă cu doar câteva săptămâni, în Mumbai, unde trăiesc aproximativ 20 de milioane de oameni.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Banii cu care cumperi normalitatea. Ce poți face cu 5.000 de lei într-un sat măcinat de sărăcie
Schimbarea la față a satelor sărace din România. Oamenii care își iau viitorul în propriile mâini
Campioni la mărinimie. Oamenii care trudesc pentru a salva satele României

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.