Orașul în care este cel mai bine să trăiești

orașul în care este cel mai bine să trăiești
Foto: Waldo93 / pixabay.com

Viena, capitala Austriei, este orașul în care este cel mai bine să trăiești, arată o analiză publicată de The Economist Intelligence Unit, divizia de cercetare și analiză a grupului The Economist.

Este pentru prima dată în istorie când Viena se plasează pe primul loc în topul celor mai bune orașe în care să trăiești realizat de The Economist. În total, au fost analizate 140 de orașe din întreaga lume.

Interesant este că în acest an Viena a reușit să depășească Melbourne, din Australia, oraș care a reușit performanța uimitoare de a se menține pe prima poziție a clasamentului timp de 7 ani consecutivi.

Două alte orașe din Australia apar în acest an în TOP 10 cele mai bune orașe în care să trăiești: Sydney, pe poziția a 5-a, și Adelaide, pe poziția a 10-a.

Cu excepția Vienei, un singur alt oraș european a reușit să intre în TOP 10. Este vorba despre Copenhaga, capitala Danemarcei, care ocupă locul 9.

Viena, orașul în care este cel mai bine să trăiești

Iată cum arată TOP 10 Cele mai bune orașe în care să trăiești:

1. Viena (Austria)
2. Melbourne (Australia)
3. Osaka (Japonia)
4. Calgary (Canada)
5. Sydney (Australia)
6. Vancouver (Canada)
7. Toronto (Canada)
7. Tokyo (Japonia)
9. Copenhaga (Danemarca)
10. Adelaide (Australia)

În realizarea acestui clasament, The Economist Intelligence Unit a luat în calcul criterii precum stabilitatea, sistemul de sănătate, viața culturală și mediul înconjurător, sistemul de educație și infrastructura.

La polul opus, iată care sunt orașele în care este cel mai rău să trăiești:

131. Dakar (Senegal)
132. Alger (Algeria)
133. Douala (Camerun)
134. Tripoli (Libia)
135. Harare (Zimbabwe)
136. Port Moresby (Papua Noua Guinee)
137. Karachi (Pakistan)
138. Lagos (Nigeria)
139. Dhaka (Bangladesh)
140. Damasc (Siria)

Foto: Waldo93 / pixabay.com

Citiți și: Primul oraș din România cu transport în comun pe apă

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.