Orașul din Spania care și-a propus să slăbească: Internările în spitale au scăzut aproape la jumătate

Foto: Pixabay

Orașul spaniol Naron a lansat anul trecut un proiect inedit pentru a-i ajuta pe cei 40.000 de locuitori să slăbească, împreună, 100.000 de kilograme într-o perioadă de doi ani.

La mijlocul experimentului, orașul din Galicia a reușit să dea jos 46.000 de kilograme, după ce s-au făcut eforturi în domeniul alimentației sănătoase, a mișcării și a monitorizării medicale.

La această acțiune s-au înscris până acum peste 7.000 de cetățeni. Restaurantele din oraș au oferit meniuri mai ușoare, în timp ce în școli elevii au fost învățați ce înseamnă un stil de viață sănătos.

Calorii omletă 2 ouă

Câte calorii are o felie de pizza

”Copiii din Naron sunt adevărați cercetători. Ei ne-au oferit numeroase informații despre dieta familiilor din care fac parte, dar și despre felul de exerciții fizice pe care le fac acasă”, a spus Carlos Pineiro, doctor responsabil cu proiectul, pentru Euronews.

Regiunea din care face parte orașul are probleme mari cu obezitatea. Aproape 20% dintre locuitori sunt obezi.

Cel mai important impact a fost observat la participanții în vârstă. În ultimul an, numărul vârstnicilor care au fost internați a scăzut cu 48%.

Câte calorii are o felie de pâine

Grupul bătrânilor are un program mai strict, cu activități de dans și gimnastică, înot și plimbări zilnice de 8 kilometri.

Medicii care coordonează proiectul spun că scopul lor nu este neapărat ca oamenii din Naron să slăbească, ci să trăiască mai sănătos.

Participanții nu ar trebui să piardă mai mult de 5% din greutate, din motive de sănătate, însă se pare că mulți dintre participanți au depășit acest procent.

Câte calorii are un ou fiert tare

Printre obiectivele principale ale proiectului este modificarea dietei localnicilor, care sunt încurajați să se îndrepte mai mult către produse locale, cum ar fi peștele sau scoicile, care se găsesc din abundență în prejma coastei Atlanticului.

”Obiectivul nostru este să devenim capitala gastronomică a dietei Atlantice”, a mai spus doctorul Pineiro, care spune că starea generală de spirit din oraș s-a îmbunătățit mult în ultima vreme, localnicii fiind mândri de noul lor stil de viață, unul mai sănătos.

Câte calorii are o banană

Câte calorii are un măr

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.