Orașul din România în care s-a intrat cu parolă: „Pentru Dragnea?”

FOTO: Captură Facebook
FOTO: Captură Facebook

Un bărbat a postat o filmare în care vorbește cu un polițist și nu e lăsat să intre în Târgoviște. Imaginile sunt din weekend-ul care a trecut, de duminică, în ziua în care liderii PSD în frunte cu Liviu Dragnea, s-au întâlnit la un miting cu susținătorii.

Bărbatul a vrut să intre în oraș să vadă meciul dintre Chindia Târgoviște și Metaloglobus București, din liga a II-a, însă a fost oprit de polițiști, care i-au cerut să spună parola și să arate invitația la miting dacă vrea să intre în oraș cu mașina.

Polițist: Domnu’ șef, în parcare, vă rog!
Șofer: Dar de ce, nu putem să trecem?
Polițist: Nu, pentru că nu aveți tichet și nu știți nici parola.
Șofer: Despre ce tichet și despre ce parolă este vorba?
Polițist: Uitați, cum are colegul din spate, da? Vedeți acolo în parbriz?
Șofer: Nu știu, domle, despre ce e vorba.
Polițist: Deci mi se confirmă prin stație… Mergeți, vă rog, scoateți mașina în afara părții carosabile.
Șofer: Domnule, vorbiți serios despre parolă?
Polițist: Exact! Este nevoie de o parolă! Vă rog frumos…
Șofer: Ce parolă? Să intri în oraș îți trebuie parolă?
Polițist: Mergeți la miting?
Șofer: Nu, merg la meci, la Chindia.
Polițist: Nu aveți cum. Decât pe jos, pentru că tronsonul ăsta de drum este blocat.
Șofer: Pentru cine, domle? Pentru Dragnea?
Polițist: Nu pentru Dragnea, eu știu că este un miting organizat. Altceva nu pot să vă spun, nu cunosc. Lăsați mașina aici.

Orașul Târgoviște a fost împânzit de polițiști și jandarmi în ziua mitingului PSD. A fost interzisă circulația pe 14 străzi, au fost instalate baraje de Poliție iar IPJ Dâmbovița a făcut un apel la cetățeni să colaboreze cu forțele de ordine.

IPJ Dâmboviţa a emis un comunicat special pentru mitingul PSD de la Târgovişte: „Adoptaţi o conduită preventivă! Respectaţi indicaţiile forţelor de ordine din teren. Dacă în preajma dumneavoastră observaţi persoane cu un comportament agresiv, îndepărtaţi-vă de acestea şi informaţi efectivele din dispozitivele de ordine publică. Nu intraţi în discuţii contradictorii! Nu consumaţi băuturi alcoolice, mai ales în locurile publice! Protejaţi-vă bunurile! Nu le lăsaţi nesupravegheate nici măcar pentru câteva secunde!

Dacă poliţiştii sau jandarmii vă cer documentele de identitate, colaboraţi cu aceştia. Activităţile de verificare sunt efectuate pentru siguranţa dumneavoastră. Nu forţaţi barajele impuse de poliţiştii rutieri. Acestea au rolul de a proteja vieţi şi a preveni accidentele de circulaţie. Manifestaţi înţelegere şi respectaţi indicaţiile şi semnalele poliţiştilor cu privire la rutele ocolitoare. Semnalaţi orice situaţie de urgenţă la 112 sau la cel mai apropiat poliţist din teren”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.