Orașul din România considerat „cel mai bun pentru locuit” ar putea câștiga până la 10.000 de locuitori anul acesta

Foto: Brașov Jazz & Blues Festival

Indexul de Atractivitate Urbană, realizat de Institutul pentru Orașe Vizionare, arată că Brașov este cel mai atractiv oraș din România pentru locuire. Pe următoarele locuri se află Cluj-Napoca și Oradea.

Topul primelor zece poziţii al celor mai atractive oraşe pentru locuire din România este completat de Constanţa, Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia şi Piatra Neamţ.

În prima parte a acestui an, potrivit datelor primăriei, aproape 3.000 de oameni s-au mutat în Brașov. Peste 2.700 au venit din alte județe, iar în jur de 200 s-au întors din străinătate și au ales Brașovul.

„Cred că anul acesta putem spune cu siguranţă că vom ajunge undeva la 6.000 de persoane care îşi stabilesc domiciliul la Braşov şi, dacă îi luăm în calcul pe toţi cei care se mută în zona metropolitană în Braşov, dar nu îşi fac buletinul, cred că o să ajungem chiar la 10.000”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, potrivit bzb.ro.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.