Orașul cu 700 de castele care nu a fost niciodată locuit

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Un dezvoltator imobiliar și-a propus să construiască un adevărat oraș de la zero. Toate casele erau destinate celor cu mulți bani. Burj Al Babas, amplasat în centrul Turciei, între Istanbul și Ankara, era gândit să aibă 700 de castele la scară mică.

Potrivit CNN, un mini-castel avea un preț care pornea de la 400.000 de dolari și ajungea până la 500.000 de dolari. Orașul trebuie să atragă sute de oameni bogați, în special investitori din zona Golfului.

Însă întregul proiect a fost oprit înainte să fie finalizat. Sarot Property Group, dezvoltatorul proiectului, a intrat în faliment, iar complexul rezidențial a devenit un oraș-fantomă. Dezvoltatorul mini-castelelor a ajuns la o datorie de peste 27 de milioane de dolari și nu a mai putut să mai continue lucrările.

Construcția orașului a început în 2014, iar imobilele sunt acum în diverse stadii de finalizare. De asemenea, potrivit proiectului, pe lângă cele 700 de mini-castele ar fi urmat să se construiască și facilități de lux.

Printre altele, locatarii acestui complex rezidențial ar fi beneficiat de băi turcești, săli de fitness, terenuri de sport, un cinematograf și mai multe magazine.

Întregul proiect a fost evaluat la peste 200 de milioane de dolari. O parte dintre case au fost vândute din faza de proiect, însă potrivit reprezentanților companiei, tranzacțiile au fost anulate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.