Orașul celor 187 de țări, cel mai divers din lume

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

În orașul Geneva din Elveția trăiesc cetățeni din 187 de țări de pe mapamond, peste 40% dintre rezidenți nefiind elvețieni. Totodată, Geneva este orașul în care își au sediul cele mai multe organizații internaționale din lume, precum Crucea Roșie sau ONU, relatează BBC într-un articol dedicat orașului elvețian.

Deși nu este o metropolă, orașul cu o populație de puțin sub 200.000 de locuitori atrage oameni din toate colțurile lumii prin oportunitățile economice și prin frumusețea lacurilor și a peisajelor montane.

În timpul verii, toți rezidenții, indiferent de originea lor, își petrec timpul liber pe malul Lacului Geneva și la Jet d’Eau, fântâna aflată pe lac ce aruncă în sus un șovoi de apă ce ajunge până la 140 de metri înălțime.

„Poți să înoți în lac, să iei cina în aer liber și să te amesteci printre localnici”, a explicat Cedric Viquerat, orginar din Geneva.

Orașul este împărțit în două de fluviul Ron: în vreme ce pe țărmul din stânga se află Centrul Vechi, cu numeroase baruri și restaurante la modă, precum și magazine cu faimoasele ceasuri elvețiene, în partea dreaptă a orașului vizitatorii se pot plimba prin animatul cartier Les Paquis, unde se află și gara principală din oraș.

În Geneva, aproape toți rezidenții locuiesc în apartamente. Cele mai multe dintre clădiri sunt destul de vechi, iar în centrul istoric turiștii găsesc multe clădiri istorice și străduțe pietruite.

Potrivit unui studiu realizat în 2015, Geneva este al treilea cel mai scump oraș din lume, după New York și Zurich.

„Însă Geneva are totodată și una dintre cele mai ridicate grile de salarizare, oferindu-le angajaților salarii și beneficii excelente”, a mai explicat Viquerat pentru BBC.

lacul geneva
Foto: Websi / pixabay.com
geneva

Foto: csr_ch / pixabay.com
geneva
Foto: Luisfpizarro / pixabay.com

FOTO: Pixabay.com, Websi / pixabay.com, csr_ch / pixabay.com, Luisfpizarro / pixabay.com.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.