Orașul care a interzis vânzarea animalelor de rasă în petshop

FOTO: LuAnn Snawder Photograpy/Flickr
FOTO: LuAnn Snawder Photograpy/Flickr

Mii de animale fără stăpân, care sunt aduse în fiecare an în adăposturi, vor fi salvate, promit autoritățile din San Francisco. Au votat și o lege locală în acest sens, prin care urmăresc și să combată „fabricile de câini de rasă”.

Katy Tang, consilier în Districtul 4 din San Francisco, a reușit să modifice o lege prin care magazinele pentru animale de companie au voie să vândă doar câini și pisici salvate de pe stradă. De asemenea, legea interzice vânzarea animalelor mai tinere de 8 săptămâni.

Tang spune că speră ca ideea sa să fie preluată nu doar la nivel național, ci și în alte țări din întreaga lume.

Crescătorii de animale care deţin licenţă nu vor fi afectaţi de noul regulament, care doreşte să prevină „practicile inumane şi amăgitoare ale afacerilor ce au la bază împerecherile de rasă, care aprovizionează cu animale pet store-urile şi, direct, consumul online”, au scris într-un editorial pentru Huffingtonpost.com Katy Tang, reprezentanţii Humane Society of the United States şi reprezentanţii unor organizaţii locale pentru protecţia animalelor.

Votul de marţi a fost aplaudat de organizaţiile locale care militează pentru protejarea animalelor. Filiala din San Francisco a organizaţiei SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals) a spus că noua lege reprezintă „o veste minunată”, iar reprezentanţii asociaţiei San Francisco Animal Care and Control şi-au exprimat sprijinul faţă de noua iniţiativă municipală.

Împreună, membrii celor două organizaţii adoptă peste 6.300 de animale pe an, lucrând de multe ori în parteneriat cu magazinele locale pentru animale de companie.

FOTO: LuAnn Snawder Photograpy/Flickr

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.