Oraşul austriac Fucking vrea să îşi schimbe numele dintr-un motiv greu de ghicit

Fucking_Austria_street_sign_cropped
Semnul care indică intrarea în satul austriac Fucking – probabil cel mai furat indicator rutier din lume. Sursa foto: Wikimedia Commons

Locuitorii oraşului austriac Fucking vor vota dacă vor sau nu să schimbe numele oraşului lor.

Se pare că votul va fi unul pro-schimbare, deoarece localnicii s-au săturat de turiştii care fură plăcuţele cu numele localităţii.

Franz Meindl, primarul municipalităţii Tarsdorf, a spus că a încercat tot ce se putea pentru a împiedica furtul semnelor. Unii dintre localnici au propus reîntoarcerea la denumirea Fugging, din secolul al 16-lea, însă această denumire este deja luată de un alt sătuc din Austria.

Numele localităţii le-a adus celor de aici spectacole bizare. „Turiştii se suie pe semne, fac poze, unii îşi dau şi hainele jos. Pentru noi, este numele satului şi nimic mai mult. Fucking şi atât”, spune localnica Hilda Galuselder, citată de Euronews.

Numele satului aflat în apropierea graniţei Austriei cu Germania este inspirat de nobilul bavarez Focko, care a trăit în secolul al VI-lea.

În Al Doilea Război Mondial, soldaţii americani şi englezi care aveau bazele la Salzburg se abăteau aici pentru activităţi strâns legate de numele localităţii.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.