Orașele din țară în care se închid restaurantele și cafenelele

Primul top al restaurantelor din România. Foto: Pixabay

Prefectul Capitalei a anunțat că începând de astăzi, în București, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus, se vor închide restaurantele, cafenelele, teatrele și sălile de spectacole. Ulterior, secretarul de stat, Raed Arafat, a anunțat că hotărârea include și sălile de jocuri de noroc.

El a spus că este o eroare de comunicare și că măsura închiderii sălilor de jocuri de noroc este prevăzută în Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență. „Sălile de jocuri vor și ele închise. Dacă nu au fost incluse, sigur vor fi. În Hotărâre s-au prevăzut în mod cert și sălile de jocuri”, a precizat Raed Arafat.

Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați.

Și autoritățile din Galați au decis să suspende, începând de marți, până pe 12 octombrie, activitatea în restaurante și cafenele din interiorul clădirilor. În patru localități din Sibiu masca devine obligatorie în spațiul deschis, iar restaurantele și cafenelele se închid.

Se recomandă ca de miercuri, ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00, lăcașurile de cult din localitățile sibiene Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal, să desfășoare slujbele religioase în curte, iar credincioșii să poarte masca de protecție şi să păstreze distanța fizică de 2 metri între persoane.

Decizia de a închide restaurantele și cafenelele și de a suspenda activitatea cinematografelor și sălilor de spectacole a fost lată și în localitățile dâmbovițene Crevedia, Glodeni și Ocnița.

Și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a luat decizia ca începând de astăzi să fie închise resturantele, cafenelele, sălile de jocuri și sălile de spectacole.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.