Ora la care are meciul Simona Halep la Australian Open

Simona Halep, numărul 1 mondial în topul WTA, o va înfrunta astăzi pe americanca Sofia Kenin, numărul 37 WTA.

Partida va începe, cel mai probabil, după ora 8:00 (ora României). Partida este programată a treia pe Arena Rod Laver, imediat după finalul meciului dintre Stan Wawrinka și Milos Raonic.

Simona Halep trebuia să joace după ora 6:00, însă partida dintre Wawrinka și Raonic a fost întreruptă de o ploaie scurtă.

Sofia Kenin a trecut în runda inaugurală de rusoaica Veronika Kudermetova, 111 WTA, scor 6-3, 3-6, 7-5.

Analiștii spun că Sofia Kenin este într-o formă bună. În urmă cu o săptămână s-a impus în turneul de la Hobart. De asemenea, a reușit la dublu să câștige turneul de la Auckland, alături de Eugenie Bouchard.

Simona Halep s-a calificat după ce în primul tur a învins-o pe Kaia Kanepi. „A fost un meci grozav. Cred că amândouă am jucat foarte bine pentru primul tur. A fost o tragere la sorți dificilă, dar sunt foarte fericită pentru această victorie.

Cu siguranță, e importantă pentru mine, după ce nu am venit foarte încrezătoare în acest turneu. Nu mai câștigasem o partidă de la Cincinnati. E un început frumos, o zi bună pentru mine.

Să joc cu cineva ca ea e o mare provocare. Primul tur la un Grand Slam nu este ușor, iar pentru că am pierdut în fața ei la US Open, am avut un pic de presiune pe umeri. Mi-am spus însă că nu am nimic de pierdut. Știu că lovește mingea foarte puternic, e nevoie de timp ca să preiei conducerea în meci. Nu am renunțat, ceea ce a fost foarte important. Cred că de aceea am putut câștiga meciul.

Tactica împotriva cuiva care dictează? Să dai mingea înapoi mereu. La un moment dat nu știam ce să mai fac pentru că mingea venea atât de tare de la ea. M-am gândit că trebuie să fiu tare pe picioare, să stau mai aproape de linie. Dacă mă retrăgeam, nu aveam nicio șansă să returnez mingile. Am intrat în teren, am fost mai agresivă. Serviciul m-a ajutat, de asemenea”, a declarat Halep în conferința de presă de la finalul partidei cu Kanepi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.