Optimizează spațiul din bucătărie cu opt idei ușor de implementat

Veselă, cuptor cu microunde, frigider, alimente, cratițe, masă și scaune. Acestea sunt doar o parte dintre obiectele esențiale din bucătăria ta și toate trebuie să-și găsească locul în spațiul de care dispui. Dar ce faci atunci când ai o bucătărie mică și nu vrei să renunți la niciunul dintre lucrurile enumerate?

În primul rând, măsori foarte bine încăperea și concepi un plan de amenajare, acesta fiind vital pentru o organizare excelentă. Al doilea pas, la fel de important, este să ai grijă să creezi destule spații de depozitare, pentru că acestea te vor ajuta să menții camera curată și ordonată. Apoi, aplică sfaturile noastre și, la final, te vei bucura de o bucătărie frumoasă și funcțională.

Folosește culori deschise

E perfect dacă ai pereții vopsiți în nuanțe precum bej, crem sau roz, dar nu te opri acolo. Încearcă să cumperi accesoriile de bucătărie și chiar elementele pentru servit masa, precum cratițe și castroane în aceeași notă. Păstrarea unei palete destul de simple pentru blaturi, pereți, căni, fețe de masă și alte astfel de obiecte fac ca bucătăria să pară mai spațioasă.

Alege o masă rotundă

Dacă ai un mic colț destinat pregătirii și servirii mesei, sfatul nostru este să optezi pentru o masă rotundă. Nu doar că bucătăria va deveni imediat mai cochetă, dar vei putea invita mai multe persoane la masă decât dacă ai alege o masă pătrată.

Cumpără electrocasnice mici

Chiar dacă ai o bucătărie mică, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la acele electrocasnice care îți fac viața mult mai ușoară. Poți opta pentru un cuptor cu microunde de dimensiuni reduse și pentru o masina de spalat vase mica, fiind disponibile modele cu o lățime de doar 45 de centimetri. Acestea se vor încadra perfect sub blatul de bucătărie, iar tu vei scăpa de grija vaselor murdare.

Caută un panou antistropire tip oglindă

Cu cât petreci mai multe ore în bucătărie pregătind cina, cu atât ți se va părea că încăperea este mai mică. O modalitate excelentă prin care poți crea iluzia de spațiu este să folosești un panou antistropire de tip oglindă. Un astfel de obiect este perfect pentru bucătăriile mici și înguste și, pe lângă faptul că îți va proteja peretele, poate deveni un element de decor dacă optezi pentru o sticlă colorată în culori pale.

Optează pentru etajere

Pe lângă dulapurile aflate sub blatul de bucătărie și cele superioare, poți gândi un sistem unde să prinzi accesoriile de bucătărie și alte ustensile pe care le folosești zi de zi. Le poți realiza foarte simplu folosind seturi speciale pe care le poți cumpăra rapid din magazine sau, în funcție de timp, ai posibilitatea să le construiești chiar tu.

Acordă importanță luminii

Gătitul și curățarea bucătăriei necesită o lumină puternică, așadar montează mai multe surse de lumină. Pe lângă plafonieră, ai posibilitatea de a adăuga benzi de lumină cu LED atât în dulap, cât și în sertare.

Adaugă plante verzi

Plantele pot fi o soluție minune atât pentru a da volum încăperii, cât și pentru a da un suflu nou bucătăriei. Ierburile în ghivece, precum busuioc sau oregano, sunt extraordinare pentru înfrumusețarea camerei și a mâncării.

Instalează sertare

Sertarele pentru dulapuri sunt foarte ușor de montat și te vor ajuta să organizezi totul foarte bine. De asemenea, poți crea spații speciale pentru condimente, capace sau alte mici accesorii, care – dacă nu sunt depozitate cum trebuie – ar putea crea dezordine.

Sursă foto: Shutterstock

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.