Oportunitate turistică rară: Șase castele din Transilvania își deschid porțile

Castelul Kalnoky din Micloșoara. Foto: Facebook

Șase castele din Transilvania își vor deschide porțile între 24 și 27 mai, cu ocazia Săptămânii Patrimoniului Privat.

Castelele care vor putea fi vizitate în această perioadă sunt cele din Zăbala, Micloșoara, Mănăstirea, Brâncovenești, Gilău și Toplița. Aici vor fi organizate diferite evenimente pentru copii, dar și târguri, concerte, spectacole de dans și expoziții.

Clădirile au o importanță arhitecturală rară, castelul Kornis urmând să fie gazda unei competiții culinare, dar și a unui meci de fotbal, organizat chiar în parcul domeniului. Primul eveniment va avea loc pe 24 mai, la castelul Kornis din localitatea Mănăstirea (judeţul Cluj), care va începe la ora 13.00 cu o slujbă ecumenică.

Castelul Mikes, din Zăbala, în județul Covasna, își va deschide porțile în 26 mai, urmând să aibă în program o vânătoare de comori, un spectacol de dans renascentist și un picnic. A doua zi, castelul va găzdui o reprezentație a violonistei Rosanne Philippens, care va cânta piese de Bach, Paganini, Bartok și Enescu.

Castelul Rakoczy – Banffy din Gilă, în județul Cluj, îi așteaptă pe turiși în 26 mai, cu jocuri pentru mame și copii, ateliere de jucării și bijuterii, dar și un târg popular.

În aceeași zi, 26 mai, castelul Kendy-Kemeny din Brâncovenești, în județul Mureș, organizează evenimente pentru copii, trei tururi cu ghid ale castelului și un concert al violonistului Adam Tamas.

Castelul Kalnoky din Micloșoara, în județul Covasna, va fi deschis în 26 și 27 mai. Vizitatorii se pot plimba cu caleașca și pot lua lecții de dans.

Castelul Urmanczy din Toplița, în județul Harghita, își deschide porțile în 27 mai și oferă, printre altele, și un atelier de pictură.

Pentru mai multe detalii și programul complet al evenimentelor programate cu ocazia Săptămânii Patrimoniului privat, intrați aici.