OPC a amendat Mega Image pentru că vindea hering cu gust de somon

FOTO: Meditations/Pixabay.com
FOTO: Meditations/Pixabay.com

Patru magazine Mega Image au fost amendate de inspectorii de la Protecția Consumatorilor Constanța cu 90.000 de lei, după ce s-a descoperit vindeau ca somon un produs care conținea 85% hering.

Inspectorii au oprit temporar și serviciile din zona de preparare a mâncărurilor pentru că nu exista aviz sanitar veterinar.

Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu, a declarat, potrivit Digi24.ro, că produsul provenea din hering congelat, lăsat la dezghețat în cuve mari, în apă, iar deasupra acestuia era pus un potențiator de gust de somon.

În urmă cu două săptămâni, Mega Image a anunțat că retrage de pe piață un sortiment de brânză din cauza unei posibile contaminări cu E Coli, o bacterie care poate cauza diaree, vărsături, dureri și crampe abdominale.

„Astăzi, Punctul Naţional de Contact RASFF România a fost notificat de către Punctul European de Contact RASFF asupra unei retrageri iniţiată de compania Mega Image pentru sortimentul de brânză Reblochon de Savoie au lait cru 450g”, a anunțat într-un comunicat de presă Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A.).

Retragerea produsului a fost inițiată în urma unei informări primite de la furnizorul Societe Fromagerie Chabert despre existența unui suspiciuni de contaminare cu Escherichia Coli O26 a produsului „Reblochon de Savoie au lait cru 450g”.

FOTO: Meditations/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.