Omul care lasă plicuri cu bani în diverse locuri într-un oraș din România

FOTO: Captură Facebook
FOTO: Captură Facebook

Pune în plicuri diverse sume de bani, cât își permite într-o zi sau o perioadă de timp, apoi dă indicii pe Facebook despre locul în care le-a „ascuns” în locuri publice din Cluj.

Roagă ca persoana care găsește plicul să împartă jumătate din sumă cu o persoană săracă. Autorul campaniei, care a fost începută în urmă cu trei ani și a fost reluată de curând, vrea să rămână anonim.

„Pot să spun că provin dintr-o familie destul de simplă, nu am avut o copilărie deloc abundentă, şi abundent e un epitet frumos spus aici, şi tot timpul, toată viaţa mea, am fost, într-adevăr, atent la tot ce înseamnă oamenii mai săraci”, a spus iniţiatorul campaniei „Bani cu suflet”, pentru Digi24.

Mulți dintre cei 15.000 de oameni care îl urmăresc pe Facebook pe cel care pune plicuri cu bani prin Cluj, demonstrează cu fotografii că au împărțit banii sau i-au dat chiar pe toți unor nevoiași. Cu alte plicuri nu se știe ce s-a întâmplat și dacă o parte din bani au ajuns la săraci.

„Mesajul meu e simplu: nu aștepta să fii bogat să deschizi ochii la nevoia celui de lângă tine. Uneori puținul nostru e lux pentru altcineva”, crede anonimul din spatele campaniei „Bani cu suflet”.

Iata ce s-a intamplat cu plicul #BaniCuSuflet #Cluj de astazi.Antonio a gasit plicul cu cateva minute inainte sa…

Posted by Bani cu Suflet on Wednesday, February 10, 2016

 

În vara lui 2014, un filantrop american a demarat campania HiddenCash, prin care punea plicuri cu sume între 100 și 250 de dolari și îi îndemna pe oameni, prin intermediul rețelei de socializare Twitter, să îi caute. Cel din spatele campaniei s-a descris ca fiind un bărbat între 35 și 45 de ani, „membru norocos al clasei de oameni cu bani, care face parte din procentul de 1% din superbogații Statelor Unite”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în Germania, pentru femei şi bărbaţi. Cunoaşterea limbii germane NU este obligatorie
Nu avea bani de chirie, așa că și-a construit singur o casă. Mică, ingenioasă și confortabilă
Lecție de generozitate. Oamenii de afaceri care gătesc pentru săraci

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.