Omul care a „rănit” Cartoful din Piaţa Revoluţiei. O pungă cu vopsea a salvat un monument nefericit

cartof_sange_piata_revolutiei
Dacă dai căutare pe Google după „obelisc cu coroană în vârf”, motorul de căutare e nedumerit. În schimb, dacă e să cauţi „cartof Piaţa Revoluţiei”, ştie de ce articole şi fotografii ai nevoie.

Monumentul, o operă a lui Alexandru Ghilduş socotită de majoritatea bucureştenilor drept neinspirată, a costat enorm – 56 miliarde de lei vechi – şi nu reuşeşte să transmită mesajul dorit: onorarea eroilor Revoluţiei.

În ianuarie, un graffer care îşi spune Kero s-a gândit să „repare” monumentul într-un mod inedit: a luat două pungi cu vopsea roşie, iar cu una a nimerit exact unde dorea.

„Nu m-am antrenat deloc si nici nu pot sa spun ca am o tinta buna. Pur si simplu am avut noroc sau destula motivatie. Si eu am ramas surprins, mai ales dupa a doua lovitura, care s-a dus exact unde trebuia. Am avut emotii inainte. Nu vroiam sa nimeresc mai jos si sa para un simplu act de vandalism”, spune Kero în şapteseri.ro.

Pata nu a fost ştearsă încă, poate pentru că „acţiunea de gherilă a lui Kero a dat în sfărşit viaţă monumentului: pata conferă dramatism şi ironie unei Revoluţii confiscate”, după cum se comentează pe Şapte Seri.

Acţiunea lui Kero la „Cartof” este şi pe Youtube:

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.