Omagiul lui Klaus Iohannis pentru Eminescu. Ce mesaj a transmis președintele

Klaus Iohannis. Foto: Youtube
Klaus Iohannis. Foto: Youtube

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 15 ianuarie, ce reprezintă data nașterii poetului Mihai Eminescu și aleasă totodată ca Zi a Culturii Naționale.

Klaus Iohannis a înregistrat mesajul video pe care l-a postat apoi pe rețeaua de socializare Facebook.

Președintele Iohannis este filmat în spatele unui raft cu cărți, de la Palatul Cotroceni, ținând în mână un volum al poetului Mihai Eminescu.

În înregistrarea video, Iohannis a spus că “în loc de orice discurs, poate că cel mai potrivit omagiu ar fi să recitim măcar un rând din poezia, proza sau publicistica lui” Eminescu.

Astfel, președintele Klaus Iohannis a rostit un citat din Mihai Eminescu, apărut într-un articol din ziarul Timpul, în aprilie 1881.

“A fi bun român nu e un merit, nu e o calitate, ori un monopol special, ci o datorie pentru orice cetățean al acestui stat ”, este mesajul pe care l-a citat președintele Klaus Iohannis, din volumul poetului Mihai Eminescu, încheiind cu un “mulțumesc”.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: