Imaginea umilinței. Om sărman, plătit cu 3 lei ca să fie bătaia de joc a PSD-ului

om plătit 3 lei psd pnl
Foto: Facebook

Un om sărman din Craiova a fost pus de susținători ai PSD să pozeze cu un steag PNL, cu un balon și cu un panou pe care scrie „#administrațialiberală”. Apoi, imaginea a fost distribuită în derâdere pe Facebook de liderii PSD Craiova, relatează presa locală.

Publicația „Jurnal de Craiova” l-a găsit pe bărbatul care a fost exploatat astfel și a descoperit că acesta a fost plătit cu 3 lei pentru a sta la poză. Omul pare să aibă și probleme psihice.

Bărbatul: „Și mi l-a dat un prieten al meu de mă cunoaște pe mine, de-mi făcea mie „Bau!””

Reporterul „Jurnal de Craiova”: „Și ce ți-a mai dat în afară de balon?”

„Balonul și cu steagu’ ăla”.

„Și nu ți-a mai dat nimica? Decât alea?”

„Mi-a dat și 3 lei”.

„Și 3 lei ca să faci poză cu ele?”

„Aha”.

Potrivit publicației locale „Republica Oltenia”, Iulian Mihai Constantinescu, care este secretar PSD Craiova și totodată cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, este cel care a postat pe Facebook fotografia.

Fotografia a fost publicată de către teologul PSD sub forma unui comentariu la o postare a deputatului PNL Dolj Ionuț Stroe care avea ca subiect mitingul de la Craiova, din 12 aprilie, mai notează sursa citată. Apoi, fotografia a fost preluată și distribuită masiv de lideri și activiști PSD.

Președintele PNL Ludovic Orban a reacționat și el pe Facebook.

„Mi-a trimis cineva mai devreme acest articol cu un domn sărman (…) care a fost plătit cu 3 lei de către PSD ca să pozeze cu un steag PNL și o pancarta cu mesajul #administrațialiberală. Mă întreb oare ce o fi fost în capul lor? Să exploatezi sărăcia unui om ca să obții ce? Să arăți ce? Că o poză cu acest domn ținând în mâna sa steagul PNL ar fi ceva rău?”.

iulian constantinescu
Doi lideri PSD: Iulian Constantinescu alături de Claudiu Manda. Sursa: Facebook Iulian Constantinescu
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.