Oltețul, la Balș: Un râu de gunoaie | VIDEO

Foto: euroolteniainfo.com

Oltețul, afluent al Oltului, s-a umflat de la ploile abundente din ultimele zile și a adus, până la orașul Balș, tone și tone de gunoaie și sticle de plastic.

Autoritățile locale din orașul din județul Olt folosesc mai multe utilaje pentru a curăța râul de gunoaie. Sunt folosite mai multe excavatoare, însă eforturile par a fi zadarnice.

Pe lângă crengi și rămășițe vegetale, luate de viituri, albia Oltețului – râu cu o lungime de aproape 200 de kilometri – este extrem de poluată.

Dacă în zona montană traversată de Olteț, în apele acestuia încă mai trăiesc păstrăvii, când se apropie de vărsarea în Olt, râul devine tot mai murdar. Autoritățile din Balș spun că poluarea are loc mai în amonte, în județul Vâlcea.

Publicată de Primaria orasului Balş pe Luni, 15 iunie 2020

Gunoaiele aduse de râul umflat până la Balș riscau să blocheze zona Podului de Fier din Balș, dar și să îngreuneze lucrările la Drumul Expres spre Craiova.

Situația Oltețului nu este singulară, cazuri similare de râuri pline de gunoaie au fost raportate în mai multe zone din țară în ultimii ani, principalele cauze ale poluării fiind oamenii care trăiesc de-a lungul apelor curgătoare.