Olimpicii români la Fizică sunt cei mai buni din Europa

Olimpicii români la Fizică au obținut rezultate extraordinare în Indonezia. Foto: Ministerul Educației
Olimpicii români la Fizică au obținut rezultate extraordinare în Indonezia. Foto: Ministerul Educației

Elevii români au câștigat patru medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică, din Indonezia, clasându-se pe primul loc în Europa.

În ceea ce privește ierarhia mondială, România s-a clasat între primele cinci țări din cele 88 participante.

Medaliile de aur au fost cucerite de Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu (premiat cu argint în 2015), Petru Cotruţ (elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei Radu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila), în timp Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, a cucerit argintul.

La cea de-a 48-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, care s-a desfăşurat în Indonezia (Yogyakarta), în perioada 16-24 iulie, au participat 424 de concurenţi din 88 de ţări.

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

Rezultatele excelente la Fizică vin la scurt timp după cele patru medalii cucerite de olimpicii români la Chimie, în Thailanda, despre care puteți citi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă cu un Like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.