Olimpicii români, cei mai buni din lume la Geografie

Elevii români au dominat Olimpiada Internațională de Geografie. Foto: edu.ro

Echipa României a câștigat Olimpiada Internațională de Geografie care a fost organizată de Canada și la care au participat 160 de elevi din 43 de țări.

Bianca Solomon, Manu Foşalău, Andrei Sandu (Iaşi) şi Omar Hamod (Bucureşti) au cucerit împreună patru medalii la competiția din Canada, în campusul Universităţii Laval, una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ superior din Quebec.

Cei patru elevi români care au participat la iGeo 2018 au fost îndrumați de prof. Dorin şi Cornelia Fișcutean, de la Colegiul Naţional Iaşi.

Bianca Solomon, de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, Manuel Foşalău, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi Andrei Sandu, de la Colegiul Naţional, toți din Iași, au câștigat medalii de aur. Omar Hamod de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” Bucureşti s-a întors acasă cu medalia de argint.

Cu toate că învățământul românesc nu este într-o formă prea bună, fiind afectat atât de infrastructura precară, de criza manualelor și de o rată a abandonului școlar printre cele mai ridicate din Europa, țara noastră încă produce elevi de calitate.

În urmă cu câteva săptămâni, elevii români s-au întors încărcați de medalii din Siberia, de la Iakuț, unde a avut loc Olimpiada Internațională la toate materiile: matematică, chime, fizică și informatică.

Cei 12 olimpici români au revenit acasă cu 12 medalii și cu locul 1 pe națiuni la concursul organizat în Rusia. La această Olimpiadă internațională au participat 200 de elevi din 24 de țări.

Citiți mai multe despre performanța lor în articolul de mai jos:

https://greatnews.ro/elevii-romani-au-dominat-olimpiada-internationala-la-toate-materiile/