Olguţa Vasilescu: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”

Olguța Vasilescu FOTO: Gov.ro
Olguța Vasilescu FOTO: Gov.ro

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a criticat vineri seară, 25 august, declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis care a acuzat Guvernul că i-a gazat pe protestatarii din Piaţa Victoriei.

„Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”, a spus Lia Olguța Vasilescu într-o intervenție telefonică la postul de televiziune România TV.

Lia Olguța Vasilescu: „Curajos, domnul preşedinte, nu-l vedeţi, râde”

„Să vii să spui că PSD-ul a fost cel care a aruncat cu gaze lacrimogene sau că a bătut participanţii de acolo e o declaraţie demnă, nu de preşedintele României, ci de Mălin Bot. (…) Domnul preşedinte Klaus Iohannis a împărţit aşa: Jandarmeria este la PSD, că asta înţeleg de la dumnealui, serviciile secrete sunt la el şi ce-o mai avea dumnealui pe acolo. Nu! Toate instituţiile statului – şi asta trebuie să înţeleagă toţi oamenii politici – că sunt instituţii ale statului care trebui să apere la rândul lor instituţii ale statului şi că dacă mâine ar fi un protest de acelaşi fel la Cotroceni, jandarmii în acelaşi mod ar trebui să-şi facă datoria şi acolo. Şi oricum, ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj. Curajos, domnul preşedinte, nu-l vedeţi, râde, dar noi îl aşteptăm la vot!”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Liviu Pop: Klaus Iohannis, apropiat de o organizație nazistă

Nu este pentru prima dată când membrii PSD încearcă să îl apropie pe Klaus Iohannis de crimele naziștilor doar ca urmare a etniei sale.

Chiar cu o zi înainte, joi seară, senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educației, a afirmat la Antena 3 că preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizaţie care este continuatoarea unui grup nazist.

El a mai spus că a citit „pe net” aceste lucruri: „Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă condamnată pentru crime de război. Dacă Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German, aştept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe net”.

Aflat vineri seară la Sibiu, unde a participat la o ședință a PNL, președintele Klaus Iohannis a afirmat că au fost foarte multe „evenimente negative” în Piața Victoriei în seara zilei de 10 august.

El a mai declarat că Guvernul PSD a gazat și bătut oamenii: „Faptul că Guvernul PSD a gazat și a bătut românii mi se pare incalificabil, inadmisibil, din orice punct de vedere”.

„Cu siguranță că acest Guvern își va termina la un moment dat mandatul. Dacă asta va fi mai repede sau mai târziu, decid în bună măsură românii, prin alegeri. Nu îmi imaginez alte metode de schimbare a unui Guvern decât cele democratice, adică prin moțiune de cenzură sau prin alegeri. Dar în oricare dintre variante este bine ca toată lumea să fie pregătită. Imaginați-vă ce abordare greșită ar avea opoziția dacă nu s-ar pregăti pentru guvernare pentru că, până la urmă, asta înseamnă democrația: alternanța la guvernare. Și evident că toată lumea trebuie să se pregătească. Nu doar pentru alegeri, ci și pentru a guverna”, a mai spus președintele.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.