Olandezul suspectat de uciderea fetiței din Dâmbovița s-a sinucis

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Principalul suspect în cazul fetiței ucise în Gura Șuții, județul Dâmbovița, un cetățean olandez, s-ar fi sinucis, potrivit Digi24. Anchetatorii ar fi primit informația de la autoritățile olandeze, care au transmis că acesta și-a luat viața intrând cu viteză foarte mare într-un tir, pe o autostradă.

Acesta a fost astăzi pus sub acuzare. A început urmărirea penală împotriva sa pentru omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală.

Acesta a ajuns în țara natală, deși fusese identificat pe aeroport. A fost lăsat să plece din țară pentru că în momentul respectiv nu avea calitatea oficială de suspect și încă nu existau dovezi clare incriminatoare.

Cetățeanul olandez ar fi ajuns în România miercuri. Fetița de 11 ani, din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, pentru că nu a mai ajuns acasă de la școală. Zeci de echipaje mixte de polițiști și jandarmi au pornit în căutarea ei. Duminică a fost găsită moartă pe un câmp din comuna Produlești.

Anchetatorii spun că fetița ar fi fost ucisă într-un interval de maxim 30 – 35 de minute de când a fost răpită. Mai multe camere de supraveghere din zonă au suprins momentul în care aceasta ieșea din curtea școlii. De asemenea, și mașina cetățeanului olandez, care a fost închiriată din România, a fost surprinsă în imagini. Răpirea ar fi avut loc la ora 17:16.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.