Oficial britanic: Soldații ruși sunt tot mai demoralizați, și-au doborât propriile avioane

FOTO: Ukraine Weapons Tracker/Twitter
FOTO: Ukraine Weapons Tracker/Twitter

Sir Jeremy Fleming, șeful Centrului Guvernamental de Comunicații din Marea Britanie a declarat, citat de Sky News, că soldații ruși sunt tot mai demoralizați și au ajuns chiar să-și doboare și propriile avioane sau să refuze executarea unor ordine.

Acesta a mai spus că oamenilor care îl consoliează pe președintele Vladimir Putin le e frică să-i spună adevărul despre cât de greu merg lucrurile pe frontul din Ucraina.

„Am văzut soldați ruși – lipsiți de arme și moral – refuzând să execute ordinele, sabotându-și propriile echipamente și chiar doborându-și accidental propriile aeronave”, a declarat Sir Jeremy, la Sky News.

Sir Jeremy a menționat că Moscova vede în mod clar Beijingul ca un furnizor de arme și tehnologie, dar „calculele” președintelui chinez Xi Jinping sunt mai nuanțate – nu condamnă public invazia, poate și din cauza oricăror planuri pe care le-ar putea avea cu privire la Taiwan.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.