Oficial britanic: Rusia nu și-a îndeplinit niciun obiectiv major al invaziei

Tanc al armatei din Ucraina FOTO: oleg_mit/Pixabay.com
Tanc al armatei din Ucraina FOTO: oleg_mit/Pixabay.com

Secretarul britanic pentru forțele armate a declarat sâmbătă dimineață că Rusia nu și-a îndeplinit obiectiv major al invaziei, iar rezistența armatei din Ucraina este „extraordinară”. Rusia a anunțat că ar fi cucerit Melitopol, însă secretarul James Heappey, citat de Reuters și de The Guardian, spune că nu crede în afirmațiile rușilor.

„Toate obiectivele Rusiei din prima zi… și chiar și Melitopol, pe care rușii pretind că l-au cucerit, dar nu vedem nimic care să confirme acest lucru, sunt încă în mâinile ucrainenilor. (…)

Rezistența ucraineană la avansul rusesc pare extraordinară. Toate obiectivele Rusiei din prima zi: Harkov, Kherson , Mariupol, Sumy și chiar Melitopol, pe care rușii pretind că l-au luat, dar noi nu vedem nimic în acest sens, sunt încă toate în mâinile ucrainenilor.

Luptele de la periferia Kievului din timpul nopții, înțelegem că sunt doar forțe speciale rusești spetsnaz și echipe mici de parașutiști.

Realitatea este că toate coloanele de blindate care coboară din Belarus și din nord pentru a înconjura Kievul sunt încă departe, pentru că au fost ținute la distanță de această incredibilă rezistență ucraineană”, a spus Heappey pentru radio BBC.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.