Cum să îți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței tale. Cele 6 tipuri de figuri

ochelari de soare forma feței
Foto: Nan Palmero (Flickr) / elefant.ro

Atunci când vrei să îți cumperi o pereche de ochelari de soare este foarte important să iei în calcul forma feței tale pentru a face alegerea corectă. Numai în acest fel te asiguri că vei cumpăra ochelari care te avantajează și îți scot în evidență trăsăturile plăcute.

De regulă, esențial este să stabilești un contrast între fața ta și stilul ramelor de ochelari. De exemplu, dacă ai o față rotundă, îți va sta bine cu rame unghiulare, iar dacă figura ta este mai pătrată, atunci e bine să alegi rame rotunde.

Iată care sunt recomandările specialiștilor pentru 6 dintre cele mai comune tipuri de figuri:

1. Fața ovală. Acest tip de față este considerat adesea „forma perfectă”, iar cei care au o astfel de formă pot purta de obicei orice tip de ochelari de soare. Totuși, dacă ai o formă ovală a feței, e important să eviți ochelarii de soare cu rame prea groase sau prea subțiri. De asemenea, nu alege ochelari cu rame care depășesc lățimea feței tale.

Ochelarii de aviator, de exemplu, precum cei de AICI, sunt printre modelele care se potrivesc cel mai bine cu o față ovală. Folosiți adesea de piloți, de militari și de polițiști în SUA, acest tip de ochelari de soare au devenit extrem de populari în întreaga lume.

ochelari de soare aviator

2. Fața pătrată. Deoarece acest tip de figură are o linie a mandibulei foarte dreaptă și pronunțată, este indicat ca aceste trăsături mai dure să fie „îndulcite” și balansate de ochelari de soare rotunzi. Dacă ai o față pătrată, evită ochelarii rectangulari care au margini drepte.

AICI găsești numeroase modele de ochelari de soare, potrivite pentru diferite tipuri de figuri.

ochelari de soare aviator

3. Fața rotundă. Această figură are bărbie și obraji rotunzi și eventual dolofani. Alege ochelari de soare pătrați sau poligonali, care au un design bazat pe unghiuri, pentru a balansa rotunjimea feței tale. Alege ochelari cu rame groase.

ochelari de soare aviator

4. Fața lungă. Alege lentile mari și o ramă poligonală pentru a balansa fața prelungă. Ochelarii retro sau cei de sport se potrivesc foarte bine cu acest tip de figură, potrivit wikihow.com.

ochelari de soare poligonali

5. Fața lată. Caută lentile mai întunecate și rame care să evidențieze conturul feței tale. Culorile vii sunt și ele o opțiune: trăsăturile și expresiile tale vor fi pline de viață.

ochelari de soare colorați

6. Fața în formă de inimă. Persoanele cu acest tip de figură au fruntea mai lată și bărbia mai ascuțită. Pentru acest tip de față consultanții de stil recomandă ochelarii cu lentile mari, supradimensionate (stil vedetă).

ochelari de soare supradimensionați