Obiecte mărunte care nu trebuie să-ți lipsească din casă

Foto: Pixabay

Poate că râdeai de bunicii tăi care tot strângeau lucruri care ți se păreau nefolositoare.  Adevărul este că există situații în care ar trebui să le urmezi exemplul. Ca să te asiguri că nu ești prins nepregătit, am întocmit o listă de obiecte absolut necesare în orice locuință: 

Trusa de scule, mereu utilă

Instalatorii, electricienii sau tâmplarii nu sunt deloc ieftini, așa că este bine să înveți să faci câte ceva prin casă și de unul singur. O trusă de scule este utilă în orice locuință. Din ea n-ar trebui să lipsească ciocanul și cuiele, șurubelnița multifuncțională, șuruburile, patentul, cheia franceză, cleștele, ruleta și creionul de tensiune. O rolă de banda dublu adeziva, câteva becuri, un cutter sau bateriile și-ar putea găsi și ele locul în cutia ta de om bun la toate. Nu este deloc practic să alergi după aceste obiecte în momentul când ai cea mai mare nevoie de ele sau să le împrumuți de la vecini. 

Ia-ți măsuri de siguranță

Această parte o poți începe cu ușa de la intrare. O sonerie inteligentă te va ajuta să știi cine îți bate la ușă chiar și atunci când nu ești acasă. Vei putea vedea când a sosit poștașul sau curierul, când ți se întorc copiii de la școală și așa mai departe. Tot la capitolul securitate, îți poți monta camere atât în exteriorul, cât și în interiorul casei. Te vei simți mai confortabil să știi ce se întâmplă cu cei dragi sau cu animalele de companie, atunci când ești plecat de acasă.  

 

De  asemenea, trebuie să te asiguri că nu îți lipsește detectorul de fum și gaze. Adu-ți aminte că ești responsabil de siguranța familiei tale. Un extinctor de mici dimensiuni ar putea fi și el util pentru situații de urgență. Trusa medicală de prim-ajutor este și ea obligatorie în orice locuință. 

Alte lucruri extrem de importante

Lanterna și lumânările te vor scoate la propriu din întuneric, în cazul unei pene de curent. Nu uita însă unde le-ai pus, pentru a nu bâjbâi după ele. O pompă de desfundat chiuveta își va face și ea treaba, atunci când ai probleme cu țevile sau cu gurile de scurgere. 

 

Produsele de curățenie sunt și ele esențiale. Mătura, fărașul, detergenții, bureții de vase, sacii de gunoi și soluțiile dezinfectante au roluri bine definite în orice locuință, mai ales în această perioadă, în care te vei apuca de curățenia de primăvară. Și, dacă tot am ajuns la această parte, vei avea și de umerașe și cutii de depozitare pentru hainele groase pe care le-ai purtat în anotimpul rece. 

 

Ultimul, dar nu cel din urmă obiect care n-ar trebui să-ți lipsească este tirbușonul multifuncțional. Vine căldura, așa că trebuie să ai cu ce desface sticlele pe care le vei împărți cu familia și prietenii. 

 

Sursa foto: pixabay.com/

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.