„Obiceiuri tradiționale” în București, chiar în oraș: Trei tineri au pârlit un porc în parcare

FOTO: Captură video Digi24
FOTO: Captură video Digi24

În Sectorul 3, trei tineri au pârlit un porc într-o parcare dintre blocuri, potrivit unui telespectator Digi24. Potrivit martorului, întâmplarea a avut loc în cartierul Titan. În imagini se văd trei indivizi care stau în jurul unui porc, în timp ce unul dintre ei pârlește cu un arzător legat la o butelie de gaz.

În urmă cu o săptămână, a ajuns în presă cazul unei crescătorii de porci improvizată într-un cartier din Capitală, aproape de centrul orașului. Potrivit vecinilor de la blocurile din jurul fermei clandestine, un bărbat crește de mai mulți ani porci și deși au făcut sesizări, nimeni nu a închis-o.

Peste 30 de porci ar fi fost crescuți și sacrificați acolo. Animalele sunt înghesuite într-o baie dezafectată, iar singura dată când văd lumina zilei e atunci când sunt scoși pentru a fi sacrificați. Vecinii au făcut plângeri la tot felul de direcții competente, la primărie și poliție, însă autoritățile au venit, au dat amenzi și au plecat.

La începutul lunii, un bărbat din Oradea a fost prins de polițiști în timp ce tranșa un porc în spatele blocului. Polițiștii au fost chemați de vecini. Măcelarul de ocazie a fost amendat cu 1.000 de lei.

Potrivit inspectorilor Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Bihor, orădeanul a cumpărat animalul pentru sacrificat din comuna Baharia.

Trebuia să-l taie acolo în curte, nu să vadă toată lumea cum tranşează porcul în oraş sub geamurile vecinilor. De altfel, oamenii au înţeles că au greşit şi au şi băgat porcul tăiat în garaj”, a spus şeful DSVSA Bihor, Remus Moţoc.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.