Caracal. Rezultatele testelor arată că oasele din pădure nu îi aparțin Alexandrei

luiza gheorghe dincă
Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută în aprilie, și Gheorghe Dincă. Foto: Facebook

Oasele găsite în pădurea din apropierea orașului Caracal nu îi aparțin Alexandrei Măceșanu, ci unei fete cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani, anunță DIICOT într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat către DIICOT raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a lui Gheorghe Dincă la data de 5 august în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal.

Gheorghe Dincă a declarat la acea dată că acolo a îngropat rămășițele Luizei Melencu, fata în vârstă de 18 ani dispărută în luna aprilie.

„Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani și că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, și pe Luiza Melencu, de 18 ani.

Testele ADN realizate pe oasele descoperite în arzătorul improvizat din curtea lui Dincă au arătat că rămășițele îi aparțin Alexandrei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.