Oamenii săraci din Alexandria vor fi mutați la marginea orașului, în containere înconjurate cu garduri

Foto: Pixabay

Autoritățile locale din Alexandria, județul Teleorman, vor să îi mute pe locatarii a două blocuri centrale, dar rău-famate și într-o stare avansată de degradare, la marginea orașului, lângă cimitir, în containere de metal, înconjurate individual cu garduri înalte.

Majoritatea celor care vor fi mutați sunt de etnie romă și stau într-o zonă bună a orașului, lângă secția de poliție și hotelul de trei stele din Alexandria.

Cu toate că trăiesc în condiții greu de imaginat, locatarii nu doresc să se mute în ”ghetoul” oferit de Primărie. Ei se tem că le va fi mărită chiria, care în prezent este de doar câteva zeci de lei.

În zona de la marginea orașului unde vor fi mutați, oamenii nu au acces la transport în comun și nici multe alte servicii de bază, scrie Libertatea.

Vor fi construite 35 de containere de tip apartament (cu două camere, cu suprafața de 27 mp) și 30 de containere de tip garsonieră (13,4 mp). Containerele vor fi împrejmuite atât de un gard mare, care le va cuprinde pe toate, cât și de unul pentru fiecare container în parte.

Primăria susține că blocurile, care au peste 50 de ani vechime, nu ar rezista la un cutremur mai mare de 7 grade pe scara Richter. Cele două imobile ar umra să fie demolate, renovarea lor nefiind fezabilă din punct de vedere tehnico-economic, a precizat primarul Victor Drăgușin (PSD), care conduce Alexandria din 2008.

„Am solicitat o întrevedere cu toți locuitorii din acele blocuri. Le-am explicat situația și i-am invitat la un adăpost temporar. Doamne ferește, mâine vine un seism mai puternic! Sunt și copii acolo, persoane mai învârstă. Le-am arătat adăpostul. E un adăpost pe fonduri europene cu condiții hoteliere. Este situat la ieșirea din oraș, vizavi de societatea Electrotel. Au refuzat. Acum sper ca până în 15 iunie să-i mutăm în acele containere”, a explicat primarul Victor Drăgușin.

Primarul a adăugat că în locul blocurilor se vor construi tot locuințe sociale. Se zvonește, însă, că doi afaceriști locali, printre care și Florin Roșu, ar urma să își dezvolte mai multe afaceri aici.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.