Oamenii de zăpadă au apărut mai devreme în Parcul Sebastian din București

Parcul_Sebastian_decoratii_de_craciun_01

Deși este foarte mic și face parte din Rahova, un cartier cu multe probleme, Parcul Sebastian i-a încântat în acest an pe părinți și pe copiii lor, care îi salută pe uriașii oameni de zăpadă instalați pe aleile parcului ori de câte ori trec prin fața lor.

Aleile au fost împodobite cu gust, cu ghirlande cu mii de beculețe aurii. Însă vedetele parcului sunt cele nouă-zece personaje strălucitoare înalte chiar și de trei metri care reprezintă reni, urși polari și oameni de zăpadă. 

„Apreciez că nu au mai dat bani pe alte decorații”

„Decorațiile de Crăciun sunt aceleași de anul trecut. Apreciez că sunt aceleași și că nu au mai dat bani pe altele. Sunt frumoase și n-avea rost. Am văzut că în alte parcuri iau unele noi în fiecare an și nu văd de ce. Și ăștia mici sunt încântați. Când le-au pus în prima zi au dat ocol de nu știu câte ori ca să vadă toate animăluțele”, spune Aurelia Oroviceanu, în vârstă de 30 de ani, care vine de două ori pe zi în parc, dimineața și seara, alături de fetița ei.

„Noi venim toată ziua aici că stăm în zonă, la doi pași”, spune și Gheorghe Dumitru, de 73 de ani. „La început era mai mult o groapă aici. Apoi s-a mai redresat zona și acum avem un parc. Dar mai sunt lucruri de făcut: să mai înlocuiască pomii care s-au uscat, să mai curețe”, continuă el.

În curând: patinoar artificial și târg de Crăciun

Și Vasile David de 59 de ani e bucuros de cum arată parcul în timpul iernii, dar e nemulțumit de câinii vagabonzi de aici: „Sunt foarte mulți câini, cred că sunt mai mulți câini decât copii. Ar mai trebui niște leagăne, că vara stai cu orele la coadă”.

„Pe terenul de fotbal se va amenaja peste iarnă un patinoar artificial, se va organiza și un târg de Crăciun cu căsuțe de lemn, iar în preajma Crăciunului și după vor fi concerte”, a declarat pentru GreatNews Bogdan Tamaș, purtător de cuvânt al Primăriei Sectorului 5. Parcul a fost amenajat de Luxten, firma care se ocupă de iluminatul public în tot Bucureștiul.

Parcul_Sebastian_decoratii_de_craciun

Parcul_Sebastian_decoratii_de_craciun_00

Parcul_Sebastian_decoratii_de_craciun_02

Parcul_Sebastian_decoratii_de_craciun_03

Parcul_Sebastian_decoratii_de_craciun_04

Parcul_Sebastian_decoratii_de_craciun_05

Parcul_Sebastian_decoratii_de_craciun_06

Parcul_Sebastian_decoratii_de_craciun_07

Parcul_Sebastian_decoratii_de_craciun_08

Parcul_Sebastian_decoratii_de_craciun_09

Parcul_Sebastian_decoratii_de_craciun_10

Parcul_Sebastian_decoratii_de_craciun_11

Parcul_Sebastian_decoratii_de_craciun_12

FOTOGRAFII: Andreea Dogar