Oamenii care au pisică sunt mai sănătoși și își găsesc mai ușor jumătatea. Iată ce spun cercetătorii

Se spune că pisicile au cucerit lumea. Și este chiar adevărat. Cine poate rezista drăgălășeniei lor? Mai mult decât atât, cercetătorii susțin că până și vizionarea unui clip haios cu pisici ne face mai fericiți și ne poate face ziua mult mai bună. Iar beneficiile nu se opresc aici.

Dacă ai o pisică știi deja că este un prieten de care nu te poți dezlipi. Dacă nu ai și îți dorești una, ia în considerare adopția. Află detalii despre adopție înainte de a lua o decizie. Înainte de a aduce pisicuța acasă nu uita să treci pe la medicul veterinar pentru un control și analize, dar și pentru a verifica dacă animăluțul are nevoie de deparazitare. Medicul poate recomanda diverse tratamente, descrise pe larg în acest ghid.

Apoi vei avea o prietenă necuvântătoare sănătoasă care îți va aduce o mulțime de schimbări benefice în viață. Iată care sunt acestea.

Pisica te ajută să ai o inimă sănătoasă

Dacă împarți căminul cu o pisică ai mari șanse să ții departe afecțiunile coronariene. Pisicile, prin prezența lor, scad nivelul stresului și al anxietății. Mângâiatul pisicii are un efect de calmare asupra oamenilor. Studiile au arătat că persoanele care au o pisică timp de cel puțin 10 ani sunt mai puțin predispuse la un atac de cord decât cei care nu dețin un asemenea compaion. Acest lucru se datorează, se pare, faptului că posesorii de pisici sunt mai relaxați și mai puțin stresați.

Dormi mai bine

Mai mute studii desfășurate de cercetătorii britanici au relevat faptul că oamenii, și în special femeile, preferă să doarmă cu pisica, iar somnul este de calitate. Un studiu recent realizat de celebra clinică Mayo indică rezultate interesante: 41 la sută dintre participanți au spus că au dormit mai bine alături de animalul de companie, în timp ce doar 20 la sută au raportat contrariul.

Mai puține alergii

Din păcate, dacă ești adult acest lucru nu se aplică, însă dacă ai un copil este timpul să îi iei o pisică. Un studiu din 2002 arată că micuții cu vârsta de sub 2 ani care au avut în preajmă o pisică au fost mai puțin predispuși la alergii. Se pare că un animal de companie la vârste fragede poate proteja nu doar împotriva alergiilor la pisici, ci și împotriva alergiilor la acarieni sau la ambrozie. Deși riscul contactării toxoplasmozei este unul real, specialiștii spun că acest lucru poate fi evitat foarte simplu prin curățarea zilnică a litierei și ținerea animăluțului în casă.

Oamenii cu pisici sunt inteligenți

Celebrii cercetători britanici au descoperit în 2010 că oamenii care dețin pisici au terminat o facultate, spre deosebire de participanți la studiu care aveau câini. În 2014, un cercetător din Wisconsin a realizat un studiu la care au participat 600 de studenți și care a dus la aceeași concluzie: deținătorii de pisici sunt mai inteligenți. Dar acest lucru ar putea fi motivat de faptul că aceste persoane tind să lucreze mai multe ore pe zi. Și cum pisicile pot fi îngrijite mult mai ușor decât câinii, sunt preferate de persoanele foarte ocupate.

Te ajută să-ți găsești perechea

Dacă ești un bărbat singur și îți cauți o parteneră, ia-ți o pisică. Un studiu britanic arată că 82 la sută dintre femei au recunoscut că sunt atrase de bărbați care dețin un animal de companie. Și deși un câine ar părea poate mai potrivit, 90 la sută dintre aceste femei au admis că bărbații care au pisici sunt mai ”drăguți” decât alții. Dar ia aminte! Dacă iei o pisică o iei pentru toată viața, nu doar pentru a obține o întâlnire.

Un animal de companie este un lucru benefic. Indiferent dacă iubești pisicile, câinii sau alte pufoșenii, un animăluț îți poate aduce bucurie și veselie. Și, mai presus de toate, te iubește necondiționat și te ajută să uiți de grijile cotidiene.

Foto: Pixabay

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.