O turistă în vârstă de 30 de ani a fost ucisă de un rechin în largul unei insule spaniole

rechin atac
Foto: Fgyongyver / pixabay.com

O turistă în vârstă de 30 de ani din Germania a fost ucisă de un rechin care a atacat-o în timp ce se afla în vacanță în Insulele Canare, relatează „Deutsche Welle”.

Insulele Canare, ce aparțin Spaniei, se află în Oceanul Atlantic, în largul coastei Africii. Tânăra a fost atacată în timp ce naviga la aproximativ 500 de kilometri de coasta insulei Gran Canaria. Ea și-a pierdut un picior în atac și a fost preluată de un elicopter de salvare. Din păcate, ea a suferit un atac de cord pe când se afla în elicopter și a murit înainte să ajungă la spitalul din Las Palmas.

Femeia naviga într-un catamaran la aproximativ 278 de mile marine (circa 500 de kilometri) sud-vest de insula Gran Canaria când a fost atacată de rechin. Dalliance Chichester, ambarcațiunea la bordul căreia se afla, părăsise portul Las Palmas pe 14 septembrie.

Atacurile rechinilor sunt extrem de rare în zona respectivă. Doar 6 astfel de atacuri au fost înregistrate în zonă de când au început înregistrările în secolul al XVI-lea, mai notează sursa citată.

Foto: Fgyongyver / pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.