O turistă fost ucisă după ce a adormit în dormitorul unui străin pe care l-a confundat cu camera ei de hotel

țara galilor barmouth
Barmouth. Foto: InspiredImages / pixabay.com

O turistă în vârstă de 71 de ani din Birmingham, Marea Britanie, a fost ucisă după ce a confundat camera de hotel în care stătea, relatează „The Telegraph”.

Femeia se afla în orașul de pe costă Barmouth, din Țara Galilor, și a luat locuința lui David Redfern drept camera sa de hotel. Ea a petrecut alături de prietenii săi, a consumat alcool, iar la întoarcere a intrat în casa respectivă și a adormit înăuntru, crezând că se află în camera sa.

Incidentul s-a petrecut în iulie anul trecut, iar acum a început procesul în care Redfern este acuzat de crimă.

Margaret Barnes a mers să își viziteze prietenii din oraș și a petrecut seara alături de ei. Deoarece era băută, la întoarcere a confundat casa lui Redford cu hotelul la care se cazase. Amândouă clădirile se aflau pe aceeași stradă cu vedere la mare.

Femeia a adormit într-unul dintre paturile din casă. Când a descoperit-o dormind înăuntru, Redfern, în vârstă de 46 de ani, a apucat-o de picioare și a tras-o pe scări. Apoi a lovit-o și a călcat-o în picioare, după care i-a aruncat valiza în stradă.

Potrivit procurorului de caz, rănile femeii au fost „catastrofale”. Ea a fost lovită la ficat și a avut mai multe coaste rupte.

Barnes a reușit să iasă din casă și s-a plâns de dureri în piept, dar Redfern a râs de ea. Femeia și-a pierdut cunoștința și a făcut stop cardio-respirator. Vecinii au încercat să o resusciteze, dar ea a murit acolo din cauza traumatismelor suferite.

O examinare post-mortem a arătat că femeia avea hemoragie internă.

Redfern a susținut că Barnes ar fi fost agresivă cu partenera sa și că femeia de 71 de ani s-ar fi împiedicat și ar fi căzut. El neagă acuzațiile de crimă ce i se aduc și spune că nu a lovit-o.

„Doamna Barnes a murit deoarece a avut ghinionul să dea peste un bărbat care este un bully agresiv”, a declarat Michael Jones, procurorul care se ocupă de acest caz.

Margaret Barnes era soție, mamă și bunică. Procesul are loc la o instanță de judecată din Caernarfon, Țara Galilor, și va dura circa 3 săptămâni.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.