O turistă a plătit 2.800 de dolari pentru o șaorma

șaorma shaorma

Șaormerie în centrul vechi al Ierusalimului. جنان مريش / Wikimedia Commons

O turistă a plătit 2.800 de dolari pentru o șaorma în centrul vechi al orașului Ierusalim, relatează publicația „The Times of Israel”.

În luna august, Laura Ziff a plătit 10.100 de shekeli noi (aproximativ 2.800 de dolari) pentru o șaorma la farfurie în centrul vechi al orașului Ierusalim.

După câteva săptămâni, ea a primit banii înapoi din partea restaurantului, a anunțat Ziff pe rețelele de socializare, după ce cazul său a apărut în presa israeliană.

Proprietarii șaormeriei au insistat că tranzacția a fost o eroare, însă un fost angajat al restaurantului a povestit pentru postul de televiziune Channel 12 că, de fapt, astfel de incidente erau foarte dese și făceau parte dintr-o strategie de a-i păcăli pe turiști.

„Acesta este unul dintre motivele pentru care am plecat”, a povestit fostul angajat, sub protecția anonimatului.

„Au început să se joace cu prețurile, era îngrozitor. Poliția a venit de 3 ori însoțită de turiști. Funcționează în felul următor: Nu au un meniu. Cer aproximaitv 80 de shekeli noi pentru o șaorma la farfurie (23 de dolari – n.r.) și îi taxează pe turiști în euro sau în dolari”, a continuat el.

„Uneori clientul observă (că suma cerută este prea mare – n.r.), însă alteori pur și simplu își dă cardul și semnează… Sunt oameni care merg la poliție, însă sunt și oameni care pur și simplu renunță”, a mai explicat fostul angajat.

Foto: جنان مريش / Wikimedia Commons


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version