Italia ar putea anula permisul pe viață șoferilor care conduc beți sau drogați

FOTO: djedj/Pixabay.com
FOTO: djedj/Pixabay.com

Viceprim-ministrul și ministru al Infrastructurii și Transporturilor în Guvernul Italiei, Matteo Salvini, propune ca șoferii care conduc în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor să rămână fără permis pe viață.

Salvini se pregătește să revizuiască mai multe articole din Codul Rutier. Vor fi înăsprite mai multe contravenții și infracțiuni pentru cei care încalcă legea.

Acțiunea lui Salvini vine după ce în ultima perioadă au avut loc în Italia mai multe accidente rutiere grave, provocate de șoferi care se aflau sub influența alcoolului sau drogurilor.

Salvini spune că în cazuri grave trebuie luată în considerare revocarea pe viață a dreptului de a conduce.

Discuțiile pe marginea Codului Rutier din Italia urmează să aibă loc chiar de săptămâna viitoare. Una dintre măsuri i-ar viza și pe cei care se deplasează cu trotineta. Printre altele, aceștia ar putea fi testați cu aparatul etilotest atunci când există suspiciune că ar fi sub influența băuturilor alcoolice.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.