O țară oferă burse studentelor care rămân virgine în timpul studiilor

Mai multe grupuri feministe au atacat decizia autorităților de a oferi burse de studiu fetelor care rămân singure în timpul anilor de facultate și sunt supuse regulat la teste de virginitate.

O regiune din Africa de Sud a lansat un proiect prin care fetele care rămân virgine în timpul facultății vor primi o bursă, în ciuda protestelor venite din partea organizațiilor pentru drepturile omului.

Sistemul de burse a fost gândit de o femeie – Dudu Mazibujo, primarul din Uthukela, lângă orașul Durban. ”Bursele sunt pentru fetele tinere care sunt încă virgine”, a precizat un purtător de cuvânt al municipalității, citat de The Guardian.

”Primarul dorește să încurajeze fetele tinere să rămână pure și inactive sexual, pentru a se dedica studiilor. Beneficiarele bursei vor fi testate regulat”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

”Bursele vor fi retrase dacă fetele își vor pierde virginitatea”, a mai explicat oficialul sud-african.

Organizațiile pentru drepturile femeilor s-au declarat indignate de acest proiect și de folosirea banilor contribuabililor pentru a încălca drepturile fetelor.

”Organizația People Opposing Women Abuse (Powa) este șocată să audă că fetele sunt testate pentru a lua o bursă. Este o încălcare a drepturilor lor”, a precizat directorul Nonhlanhla Mokwena.

Mulți sud-africani din păturile sărace ale societății se bazează pe ajutorul autorităților pentru a-și duce la capăt studiile universitare. Anul trecut, când taxele la universități erau programate să crească, au avut loc proteste violente în toată țara.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și altele de acest fel alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Locuri de muncă la Therme, paradisul termal deschis lângă București
Poveste de succes. Ce face primul român ajuns în Anglia după ridicarea restricțiilor de muncă?
Cum văd românii copilul ideal: muncitor, religios și responsabil. Comparație cu alte popoare
Cel mai tare dans făcut de invitați la o nuntă. De emoție, mireasa a izbucnit în lacrimi