O țară din Europa este închisă complet în acest sfârșit de săptămână

Klaksvík, Insulele Feroe. Foto: Pixabay.com

În timp ce românii sărbătoresc Paștele, în Insulele Feroe se fac pregătiri pentru valul de turiști tot mai mare care ajunge în fiecare an în paradisul neîntinat din nordul Europei.

În acest sfârșit de săptămână, Insulele Feroe au anunțat că ”sunt închise pentru mentenanță”.

Premierul Aksel V. Johannesen, de la Partidul Social Democrat (Javnaðarflokkurin), este un fost fotbalist și atlet feroez (n.r. – campion național al probei de 100 de metri în 1994; în 1991, câștigase titlul în Feroe cu echipa de fotbal KÍ Klaksvík).

Aksel V. Johannesen, care a devenit premier în 2011, este fiul lui Vilhelm Johannesen, un fost politician și înalt demnitar feroez.

Prim-ministrul a anunțat că toate locurile turistice din țara nordică vor fi închise pentru lucrări de întreținere, scrie Euronews.

Voluntarii străini care vor da o mână de ajutor în acest efort vor fi recompensați cu ”masă și casă” gratuite. Feroezii și-au propus să realizeze poteci în zonele de plimbare, să construiască platforme pentru păsările care trăiesc pe cele 18 insule și să instaleze indicatoare de orientare.

Insulele Feroe. Foto: Pixabay

Insulele Feroe sunt vizitate anual de 60.000 de turiști, iar de curând există și o cursă aeriană directă, din Paris. Arhipelagul devine tot mai aglomerat, iar țara din a decis să reacționeze la afluxul de turiști.

Insulele Feroe au primit multe recenzii favorabile, New York Times numindu-le ”cel mai interesant loc de Pământ”. Suprafața insulelor este de doar 1,399 de kilometri pătrați, iar locuitorii sunt depășiți clar numeric de oi (n.r. – care dau și numele Insulele Feroe – Insulele Oilor).

Foto: Pixabay.com

Serviciul Airbnb a dus la un val de turiști neașteptat de mare, care străbat insulele spectaculoase cu piciorul, având posibilitatea să urce cele 340 de vârfuri numite. Cel mai înalt munte din Feroe este Slættaratindur, cu o înălțime de 880 de metri.

Insulele Feroe au fost create în urmă cu 55 de milioane de ani, de erupții vulcanice.