O tânără perfect sănătoasă înainte de coronavirus s-a filmat în spital abia respirând

coronavirus
Foto: Tara Jane Langston / Facebook

Un filmuleț cu o pacientă în vârstă de 39 de ani din Marea Britanie, care tușește și abia respiră pe patul de spital, s-a viralizat pe internet și le-a dat de gândit și celor care cred că „doar cei bătrâni sunt în pericol din cauza coronaviruslui”.

Deși este adevărat că mortalitatea este mult mai mare în rândul persoanelor de peste 65 de ani decât în rândul tinerilor, acest lucru nu înseamnă că persoanele de 20-30-40 de ani nu pot face o formă severă a bolii, care să necesite chiar internarea la terapie intensivă.

Tara Jane Langston, mamă a doi copii, era foarte sănătoasă înainte de a lua virusul. Însă odată ce organismul ei s-a infectat, ea a făcut o formă severă a bolii, așa că medicii au fost nevoiți să o interneze la terapie intensivă și să o conecteze la un aparat care să o ajute să respire.

Ea s-a filmat de pe patul de spital în timp ce tușea puternic și abia respira pentru a-i avertiza pe toți cei care o văd să nu subestimeze pericolul bolii. De asemenea, ea i-a îndemnat în mod repetat pe cei care o priveau să se lase de fumat deoarece fumatul agravează simptomele bolii cauzate de coronavirus.

„Cei care se gândesc să riște să se uite la mine. Sunt la terapie intensivă, nu pot să respir fără aparat, și mi-au pus asta în arteră: am o canulă, încă o canulă, și un cateter”, a povestit ea.

„De fapt, mă simt de 10 ori mai bine decât mă simțeam înainte. Dacă cineva mai fumează, stingeți țigările, pentru că vă spun: aveți nevoie de plămânii voștri! Și vă rog, nu riscați, pentru că dacă va fi rău, o să ajungeți aici”, a mai spus Tara Jane Langston.

Între timp, familia ei a anunțat pe Facebook faptul că Tara se simte mai bine și că e tot mai puternică pe zi ce trece.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.